Съдомиялни с транспортни дефекти

Филтрирай резултатите
Спести 250 лв.
Втора употреба
Съдомиялна 45см Gorenje GS520E15W

Магазин Мега Техно ви представя богат избор от съдомиялни машини с транспортни дефекти. При нас ще откриете най-новите разработки на водещи производители като BOSCH, SIEMENS, AEG, ELECTROLUX, ZANUSSI, NEFF и много други. Съдомиялните ни се делят на три основни подкатегории – самостоятелно стоящи, за вграждане и за полувграждане. Леките козметични повреди касаят единствено корпуса. Работните им функции са запазени на 100%.

Какво е нужно да знаете за този тип уреди?

Съдомиялната е незаменим помощник в кухнята. Със самото ѝ придобиване отпада необходимостта от ръчно измиване на купища чинии, чаши, огромни дебели тигани и тенджери. От домакините се иска просто да заредят машината с мръсната посуда и да извадят чистите съдове след приключване на програмата – обикновено след 1-2 часа.

Изборът на съдомиялна с транспортен дефект не се различава по никакъв начин от покупката на уред с ненарушена визия. В случай че машината ще бъде вградена в модулната система на кухненското обзавеждане, леките вдлъбнатини, олющена боя и драскотини стават още по-незначителни. Техническите особености и дизайна са това, което отличава различните модели и точно на тях трябва да обърнете специално внимание.

Принцип на работа

За да разберете по какво се различават съдомиялните на различните марки е необходимо да знаете на какъв принцип работят. Затова, нека обясним: След зареждане и стартиране на програмата за миене, машината черпи студена вода от водопроводната система. За изпомпване на водата се използва помпа, която първо я насочва към омекотителния филтър, напълнен със специална сол.

След това водата преминава през тръбопроводната система към пръскачките - въртящи се дюзи, разположени над кошницата. Под пръскачките има нагревателни елементи - нагреватели, които превръщат студената вода в гореща. В процес на измиване пръскачките се въртят, изливайки струи гореща вода върху съдовете.

Използваната вода тече надолу към дъното на съдомиялната машина, преминавайки през филтърната система, където се задържат измитите остатъци от храна. Пречистената вода под налягане, създадена от помпата, се изпуска в канализацията. По време на измиване уредът автоматично добавя миещ препарат и препарат за полиране към водата. В края на измиването започва процесът на сушене.

Критерии за правилен избор

При такъв избор от евтини съдомиялни машини с транспортни дефекти, е логично да се запитате кой е най-добрият модел? Отговорът е максимално прост – този, при избора на който са взети предвид всички решаващи фактори. Това са експлоатационните условия, основните технически характеристики и не на последно място предпочитанията на купувачите. Последният фактор обикновено касае марката и цената на уреда.

На първо място, трябва да решите къде ще бъде инсталирана закупената от магазина ни миялна машина с транспортни дефекти: в мебелен модул или на пода? Компактните вградени модели поемат по-малко съдове, но заемат малко място в кухнята, обикновено са разположени на второто ниво на кухненския модул. Подовата технология заема пълно пространство и има по-голям капацитет.

Вграден или самостоящ модел?

Според вида на инсталацията съдомиялните могат да бъдат разделени на:

  • Самостоятелно стоящи. Подходящи за вече оборудвани кухни или когато е невъзможно да се интегрират уредите в мебелната система;
  • Частично вградени. Уредът е инсталиран на мястото на един от шкафовете, горната му част е покрита от работен плот, а контролния панел и вратата остават отвън;
  • Вградени. Машината е напълно скрита от врата, която е в унисон с вратите на шкафовете. Достъпът до контролния панел е възможен само чрез отваряне на вратата на шкафа, в който е вграден уредът.

Нашите клиенти от двете столици – официалната и морската, имат привилегията да се възползват от безплатна доставка. Това означава, че при покупка на съдомиялни с транспортни дефекти в София, транспортирането им до адреса на клиента е за наша сметка. Условието за стойност на покупката е напълно изпълнено при тази група домакински електроуреди.

Размер и вместимост

Стандартната ширина на съдомиялната машина е 60 см. Моделите с по-малка ширина се считат за тесни. Обикновено това е 45 см, но има уреди с ширина 50 см. Тесните машини са подходящи за малки кухни, позволявайки ви да спестите място. Капацитетът на вместимост зависи от размера, тоест колко съдове се побират в миялната при едно зареждане.

Капацитетът се отчита като брой комплекти. Един комплект включва набор от съдове, които се използват за пълноценно хранене за един човек: дълбока чиния, плитка чиния, чинийка, купа за салата, комплект прибори за хранене, чаша и т.н. Средно 1 комплект съдържа 4 чинии + 2 чаши + 4 прибора за хранене. Тиган ще заеме място за 2-3 комплекта, а тенджера-2-5.

Пълноразмерните съдомиялни с транспортни дефекти, предлагани във Варна могат да побират от 10 до 16 комплекта. Тесните - от 8 до 11. Когато избирате съдомиялната и нейния капацитет, помислете колко пъти на ден ще миете съдове. Може да се окаже, че дори за голямо семейство ще бъде трудно да се съберат мръсни съдове, за да се зареди напълно миялната, ако членовете на семейството  не се хранят само у дома.

Консумация на вода и електричество

Отдавна е доказано, че машинното измиване на съдовете изразходва 2 пъти по-малко вода от ръчното. В този случай машината приема само студена вода, която струва по-малко. Средният разход на вода за един работен цикъл е 10-13 литра. Европейските уреди традиционно консумират 20-30% по-малко вода от американските и азиатските модели.

Консумацията на електроенергия зависи от мощността: колкото по-мощна е машината, толкова по-бързо измива, но в същото време консумира повече електроенергия. Както при другите домакински уреди, и при съдомиялни с транспортни дефекти, доставени от Варна,основният показател е класът на енергийна ефективност.

От около 5 години производителите не произвеждат съдомиялни, включително тези с транспортен дефект, налични в базата ни в София с по-ниска ефективност от клас "А". Това означава, че за 1 цикъл на измиване при най-енергоемката програма машината ще консумира не повече от 1,6 kW / h. Моделите с маркировка „A +“ и „A ++“ са още по-икономични.

Клас на миене и сушене

Класът на миене показва качеството на измиване на съдове. 99% от домакинските миялни, както и почти всяка съдомиялна с транспортни дефекти са клас А. Това означава, че в края на измиването ще получите чисти съдове. Някои премиум модели имат клас "A +", които се използват, когато към чистотата на съдовете са наложени специални изисквания.

Видът на сушене определя как уредът изсушава съдовете. Съществуват три метода на сушене:

Кондензационен – суши чрез температурната разлика, без да консумира допълнително електричество. Недостатък - процесът отнема 20 до 40 минути.

Турбо сушене. Изсушава чрез издухване на горещ въздух върху съдовете. Процедурата отнема от 2 до 10 минути, но устройството е шумно и консумацията на енергия се увеличава.

Топлообмен. Сушенето се извършва поради топлината, натрупана по време на измиване. Различава се с внимателното отношение към посудата, помага за спестяване на енергия.

Повечето наши миялни с транспортни дефекти са оборудвани с кондензационна или топлообменна сушилна система. Някои мултифункционални модели имат допълнителен турбо режим.