Индукционен плот Electrolux EHH6540FHK

  • Марка: Electrolux
  • Модел: EHH6540FHK
  • Наличност: В наличност
Енергиен клас: A
Цена: 699лв. Нова цена: 499лв.


*Безплатна доставка до адрес за градовете София и Варна. Важи за поръчки на стойност над 450лв.

Попълнете вашите данни и ние ще се свържем с Вас в рамките на работния ден.- ИЛИ -

се свържете с нас на телефон

0882 280 087


Описание:

Индукционен плот за вграждане с 4 индукционни зони Electrolux EHH6540FHK , 65 см

Плотът Electrolux EHH6540FHK е в перфектно работно състояние. Минималните дефекти, възникнали при транспортиране, засягат единствено външната част на уреда и по никакъв начин не влияят на неговата работа. Предлага се с 3 години гаранция, след извършени тестове за изправност. Моделът е с 4 зони на готвене и Hob2Hood система за свързване на плота с аспиратора.

Как да използвате индукционните плотове на Електролукс?

Как да използвате плотовете на марката е описано подробно в инструкциите, придружаващи всеки модел. По правило плотът на печките Electrolux е индукционен, а фурната е електрическа. Това е най-ефективната и удобна комбинация, която ще ви позволи да приготвяте храната всеки ден с удоволствие и комфорт.

Характеристиките на начина на използване на индукционния плот Електролукс произтичат от спецификата на този вид нагряване. Факт е, че котлоните на този тип плотове не се нагряват и в тях няма нагревателен елемент. Вместо това дизайнът осигурява специална бобина, която преобразува тока в електромагнитно поле.

Под негово влияние стените на съдовете, изработени от материали с феромагнитни свойства, започват да се нагряват. Това ви позволява да минимизирате топлинните загуби, да увеличите ефективността и почти незабавно да променяте интензитета на подгряване. Готварските съдове, предназначени за такава печка, обикновено се обозначават със символ спирала. Подходящи са и класическите тенджери от чугун, неръждаема стомана или емайлирана стомана.

За да включите котлона на индукционния плот за вграждане Електролукс, първо трябва да поставите съдове за готвене, в противен случай той няма да започне да работи. След това, като използвате превключвателя или сензорните бутони, трябва да изберете желаната интензивност на нагряване - веднага след това устройството ще започне да работи. За да прекратите готвенето, завъртете превключвателя на позиция "Нула".

Предимства на индукционните плотове

Индукционните котлони за вграждане Електролукс имат свои собствени специфики по отношение на характеристиките и начина на употреба. Както вече споменахме, те работят на принципа на електромагнетизма. Работата на класическата електрическа печка включва пренос на топлина от тръбен нагревателен елемент, докато топлината в индукционната плоча се генерира от магнитно поле.

Както електрическите плотове, индукционните устройства могат също да бъдат свободностоящи, вградени и настолни. Най-често срещаният материал, от който е направена работната повърхност на индукционния плот за вграждане Electrolux, е стъклокерамиката. Цвят, шарки и дори формата могат да бъдат много различни при уредите на различните марки.

Вместо обичайните кръгове, котлоните могат да бъдат направени под формата на пресичащи се линии, квадрати или просто с маркиране на местоположението на нагревателния елемент. Срещат се и котлони с вдлъбнатини за уок тиган и други техни специализирани варианти. Разработените от Електролукс котлони за вграждане са със стандартна визия и принцип на работа.

Индукционната плоча осигурява по-висока скорост на кипене на водата и затопляне на храната. Според резултатите от няколко изследвания 6 литра вода на такъв котлон ще заври 2-4 минути по-бързо от други модели. Важен плюс е безопасността на този вид плотове. Тъй като повърхността им е леко нагрята, рискът от случайно запалване или нараняване е сведен до минимум. Това е особено важно, ако в дома има животни или деца.

В същото време, пръски и парчета храна няма да горят силно върху такава повърхност, което улеснява почистването. Струва си да се отбележи и по-чувствителният контрол на температурата и бързо спиране на преноса на топлина след изключване. Индукционните плотове за вграждане Електролукс са по-практични, когато става въпрос за кипене или изгаряне по време на готвене.


Характеристики:
Hob2Hood (Свързане на плота с аспиратора) Да
Брой котлони 4
Родителски контрол (Заключване за деца) Да
Тип на плота Индукционен
Управление Сензорно
Функция CleverHeat™ Да
Гаранция 3 години гаранция