Сушилни с транспортни дефекти

Филтрирай резултатите
Спести 150 лв.
Сушилня Beko DCU 8230 N

649лв. 499лв.


Настоящият раздел ви представя чудесен асортимент от сушилни с транспортни дефекти. Предимството да пазарувате от нашия онлайн магазин се състои във възможността на изключително изгодна цена да закупите чисто нов уред на престижна марка от най-ново поколение. Машините са дело на водещи европейски производители – GORENJE, Hoover, Samsung, Privileg и мн.др.

Кои са ползите от притежанието на собствена самостоятелна сушилня?

Сушилнята под формата на самостоятелен уред е все още слабо представен в българското домакинство. Ако пералнята се е превърнала в стандарт и присъства в дори най-малките апартаменти, то нейната близка братовчедка – сушилнята, е нещо, от което много семейства продължават да се отказват. Причините варират от липса на свободно пространство до липса на пари.

Относно квадратурата на вашия дом ние не можем да помогнем, но за втория, финансовия проблем, имаме отлично решение. Още днес можете да закупите чисто нов модел сушилня с транспортен дефект, като спестите от 250 до 1050лв от реалната ѝ цена. Уверяваме ви, че повредите касаят единствено външната част на продуктите, техният корпус. Функционалността им е абсолютно непокътната.

Ползите, които сушилнята машина ще ви осигури, не са никак малко. На първо място винаги ще имате дрехи, готови за обличане, дори ако са току-що изпрани. Няма да зависите от метеорологичните условия, ако сушите дрехите си на външен простор, нито пък да създавате хаос в уютния си дом, простирайки прането на метална преносима сушилка.

Ето и някои обективни причини, сушилните да не се радват на същия интерес, на какъвто отдавна се радват пералните:

Цената на машината

Нежеланието да се харчат пари за скъпа бяла техника е напълно разумен аргумент. Средностатистическото българско домакинство планира дълго и прецизно разходите за битови уреди и електроника и се отказва категорично или оставя за по-късен етап покупката на оборудване, което не е от първа необходимост.

Не можем да оспорим факта, че дори най-евтината сушилня за дрехи с транспортен дефект надвишава като цена една автоматична пералня от нисък и среден клас. Комбинираните машини са добро компромисно решение, спестявайки както пари за два отделни уреда, така и ценно жилищно пространство.

Цена на електрическата енергия

Разходите за електричество са сериозно перо в бюджета на всяко домакинство. Уредите на ток, използвани в бита ежедневно никак не са малко, а някои от тях (бойлер, готварска печка, пералня, климатик) са сериозни консуматори.

Сушилнята, дори използвана само веднъж седмично ще увеличи сметките ви за ток. Един цикъл на сушене ще повиши разходите приблизително с  0,7-1,5 kWh, което на пръв поглед не е много, но сумарно добавя към разходната част на домакинството.

Липса на място

Нашите сушилни с транспортни дефекти, предлагани във Варна и столицата, са конвенционални домашни модели, чийто размер е приблизително аналогичен на този на пералните. По традиция у нас пералнята се инсталира в кухнята, вместо в банята, заради по-удобната ВиК комуникация. Истината е, че квадратурата и на двете помещения е оскъдна, особено в градските апартаменти.

В този смисъл, не е изненадващо, че хората се отказват от сушащата машина, за сметка на перящата. При крайната нужда от функция сушене, потребителите са по-склонни да купят комбиниран уред, вместо два отделни с различни функции. Нашето мнение е, че там, където има място за една машина, ще се намери такова и за още една.

Днес е общоприета практика е сушилнята да се монтира директно върху пералнята, като за целта се използва специален преходник. По този начин не се губи от свободното пространство в малкото помещение. За сравнение, обикновената сгъваема сушилка заема около 2кв.м. площ, като през преходните сезони времето за пълно изсъхване на дрехите може да достигне 2-3 дни.

Основни критерии при избора - Габарити и начин на инсталиране

Предлаганите от фирмата ни сушилни с транспортни дефекти в София и в морската ни столица, са самостоящи или частично вградени модели. Много от тях могат да бъдат подредени върху конвенционална пералня. Размерите им съответстват приблизително на свободно стоящите перални в пълен размер (около 85 × 60 × 60 cm). Има и по-компактни модели - по правило, с намалена дълбочина.

Какво означава това на практика? Най-вероятно няма да можете да намерите сушилни за дрехи с транспортни дефекти, които да могат да се интегрират напълно в кухненския комплект за вграждане - няма да можете да затворите предния панел. От друга страна, много модели могат да бъдат инсталирани под плота и следователно не е необходимо да търсите място в банята.

Въпреки очевидността на този факт, припомняме, че по-голямата част от сушилните не е необходимо да бъдат свързани към канализацията, те могат да бъдат инсталирани навсякъде, където има сифон. Инсталирането на сушилните върху пералните машини се извършва с помощта на специални пластмасови адаптери, с които двата уреди са свързани и закрепени един към друг.

Технически параметри на уреда

Асортиментът от сушилни за дрехи с транспортни дефекти във Варна и в София е надлежно представен в нашия електронен каталог. Въпреки, че в него са представени модели на различни производители, които се различават по дизайн, размери и работни възможности, всички те имат сходен принцип на работа.

Електрическите ни сушилни с транспортен дефект са устройства от барабанен тип. Това означава, че прането се поставя в барабана (точно както в пералните), с разликата, че страничните стени на барабана тук са гладки, а далечната стена (дъното) е перфорирана. От дупките в дъното ще се издухва въздух, а гладките страни на барабана служат за изглаждане на прането.

По време на работа въздухът преминава през специални филтри, които от време на време трябва да се почистват от прахови частици. Тази задача обаче не е особено трудна. Споменаваме това важно изискване, защото голяма част от нашите сушилни машини с транспортни дефекти се предлагат с гаранция. За да имате право на гаранционно обслужване, е задължително да използвате машината правилно.

В случай че решите да поръчате сушилня с транспортни дефекти през сайта ни, на вашия e-mail адрес ще бъде изпратен снимков материал, показващ козметичните недостатъци на уреда. Към продажба на продукта можем да пристъпим само след като получим вашето съгласие и приемане на дефектите.