Хладилници с транспортни дефекти

Филтрирай резултатите
Спести 371 лв.
Хладилник Bauknecht KGNF 20P A3+
Спести 350 лв.
Хладилник Bosch KGE39ALCA

1,399лв. 1,049лв.

Спести 200 лв.
Хладилник Bosch KGE49AWCA

1,499лв. 1,299лв.

Спести 950 лв.
Хладилник Bosch KGN39AIAT

3,199лв. 2,249лв.

Спести 330 лв.
Хладилник Gorenje R619DABK6
Спести 900 лв.
Хладилник Haier H3R-330WNA

1,999лв. 1,099лв.

Спести 520 лв.
Хладилник LG GBB92MCACP

1,899лв. 1,379лв.

Спести 750 лв.
Хладилник LG GBB92MCBAP

2,499лв. 1,749лв.

Спести 420 лв.
Хладилник LG GBP62DSNCC1

1,499лв. 1,079лв.

Спести 650 лв.
Хладилник LG GBP62PZNAC

2,299лв. 1,649лв.

Спести 350 лв.
Хладилник LG GBP62PZNCC1

1,349лв. 999лв.

Спести 600 лв.
Хладилник LG GBP62SWNAC

1,999лв. 1,399лв.

Спести 230 лв.
Хладилник Privileg PRB 496 ES
Спести 330 лв.
Хладилник Privileg PRB 496 EX
Спести 850 лв.
Хладилник Samsung  RB38A7B6AS9

В настоящия раздел е представена перфектната ни колекция от хладилници с транспортни дефекти. С всеки от тях можете да внесете в дома си модерна техника от най-ново поколение, за каквато дори и не сте и мечтали. Леките нарушения в целостта на корпуса по никакъв начин не се отразяват на тяхната работа. Благодарение на дефектите обаче, цените на уредите ни са достъпни за всяко българско домакинство.

Хладилникът – уред от първа необходимост

Хладилникът е един от най-важните домакински уреди, без които не може да съществува нито един съвременен дом. Безопасността и свежестта на храната, която консумираме, зависи изцяло от него. Може би е възможно едно жилище да функционира без готварска печка (не всеки готви), но без охлаждаща машина за съхранение на храни и напитки животът ни би бил доста сложен.

Магазинът ни предлага безплатна доставка на хладилници с транспортни дефекти на територията на Варна и столицата. Двата най-големи града в България са изходна точка на пазара на бяла техника в страната. Търсенето на битови уреди с леки драскотини и вдлъбнатини по корпуса у нас е изключително голямо. По-ниската цена на чисто нови модели на водещи европейски производители е основната причина за този феномен.

Поради неговата важна роля в живота на всяко домакинство, към избора на хладилника трябва да се подхожда изключително отговорно. Леките недостатъци по обвивката не са притеснителни. По-сериозен проблем може да възникне, ако закупите уред, който не се вписва добре в околното пространство и не отговаря на вашите нужди като дизайн на вътрешното отделение и капацитет на съхранение.

Гамата ни хладилници с транспортни дефекти в София и в морската ни столица може да отговори на всяко потребителско изискване по отношение на визия, размер, дизайн и функционалност. В следващите редове ще намерите изчерпателен списък с критерии, които трябва да вземете предвид при избора на хладилника.

Стандартни и нестандартни размери

Първата стъпка преди покупката, от която зависят всички по-нататъшни решения, е изборът на място за хладилника – необходимо е да измерите пространството, което планирате да отделите за него. Има няколко основни стандартни размера хладилници с транспортни дефекти, налични в София, за всеки от които и трите външни размера с малки отклонения са стандартизирани. Това са: височина, ширина, дълбочина.

Стандартното оразмеряване на хладилниците и изобщо на битовата техника се прави с идеята, когато обзавеждате кухнята, да е удобно да оставите определено място за хладилника, а също и да променяте неговото местоположение, без да е нужно да правите преустройство. Не съществува обаче единен стандарт.

Потребителите на различните континенти имат свои собствени предпочитания, като преди всичко те се отнасят за моделите с големи размери. Например:

  • Европейските модели, каквито са нашите чисто нови хладилници с транспортни дефекти, са най-високи, но не и особено широки. Фризерното отделение при тях обикновено се намира под хладилника. Когато фризерът е отгоре, той бива категоризиран като камера;
  • Азиатският модел е малко по-нисък, но за сметка на това той е по-широк. Фризерното отделение е малко и е разположено в горната част на уреда;
  • Американците имат просторни кухни и навик да се запасяват с храна за дълго време.Следователно хладилниците им са най-просторните и необичайни като конструкция. Там е създаден т. нар. Side by Side дизайн.Тук отделенията не са разположени хоризонтално, а вертикално: фризерът вляво, хладилникът вдясно.Дълбочината и ширината на американските уреди е много по-голяма от тази на моделите, с които сме свикнали.

При измерването може да откриете, че нито една от стандартните опции няма да се вписва добре в интериора на вашата кухня. Това не е проблем, защото в продажба имаме достатъчно евтини хладилници с транспортни дефекти с нестандартни параметри. Например до 50 см дълбочина за малки кухни.

Един от често задаваните въпроси е: необходимо ли е да се съкрати дължината на кухненския модул с 10 см, за да се инсталира по-широк хладилник – 70-80см? Както показва практиката, допълнителното пространство в хладилника е почти винаги по-полезно от пространството в кухненския шкаф. Нещо повече, такива малко по-широки, но много по-обемни модели могат да бъдат намерени на супер атрактивна цена в каталога ни.

Уреди, подлежащи на вграждане

Броят и разположението на наличните при някои наши хладилници транспортни дефекти е сериозен стимул да ги прикриете чрез вграждането им в кухненската модулна система. Говорейки за форм-факторите на хладилниците, няма как да не споменем такъв специфичен вид, какъвто са вградените уреди.

Външният им вид се формира от кутия, изработена заедно с останалата част от кухненските мебели и комбинирана с нея. Тоест, когато поръчвате кухненско обзавеждане по индивидуален проект, получавате възможност да скриете хладилника и да го направите невидим в интериора.

Уредът бива поставен в един от шкафовете, а на фасадата му е монтиран панел от същия материал като на останалите врати. В резултат на това получавате кухня, в която хладилникът не нарушава стилистичната хармония. Методът обаче има два съществени недостатъка - висока цена и всички вградени уреди са много по-скъпи от конвенционалните. Те са и с по-малки размери.

Самите хладилници за вграждане с транспортни дефекти  са малки, а освен това, за правилна циркулация на въздуха, кутията трябва да е по-голяма от устройството и в трите измерения – ширина, височина, дълбочина. Тоест, кухненското пространство се използва нерационално. За собствениците на просторни кухни вероятно този недостатък не е съществен.

Защо вместимостта в литри не е от съществено значение?

Капацитетът на един хладилник с транспортни дефекти е индикатор, който се измерва в литри и директно зависи от размерите на уреда. По този показател, обемът на хладилниците от мини клас е 120-220 литра, от които 5-60 литра са във фризерната част. Най-впечатляващите Side-by-Side модели побират 500-800 литра храна, а фризерът заема 1/5 до 1/3 от общия обем.

От приведените цифри става ясно, че не само полезният обем на вместимост е от значение, но и съотношението между хладилните и замразяващите отделения. Това съотношение може да варира значително при различните модели хладилници с леки дефекти. Добре е, дори ако избирате уреда онлайн, да обърнете внимание на големината на самите отделения, без да се водите изцяло от литража като показател.

Как да изберем хладилника - съвети в този аспект е трудно да се дадат. Всичко зависи от личните предпочитания на купувача. Опитайте се да изчислите колко охладени и замразени храни присъстват в списъка ви за пазаруване. Също така помислете дали често готвите няколко дни предварително. Каква храна консумирате по-често – прясна или току-що размразена.

Рационалността на оформлението играе също толкова важна роля. Например, големи тенджери със супа обикновено се поставят на долния рафт. Ето защо е важно да се уверите, че долното отделение в хладилника, който сте си набелязали има височина, достатъчна за такъв съд с домашно приготвена храна.

Добре е, ако е предвидено регулиране на височината на рафтовете. Тогава имате възможност бързо да ги комбинирате по свой вкус, като вземете предвид текущото натоварване. Просторните врати значително увеличават полезния обем. В много хладилници с козметични дефекти, дори тези със стандартна ширина, страничните рафтове могат да побират съдове с обем до 5 литра.

Въпросните параметри ще ви помогнат да изберете чудесен хладилник с транспортни дефекти, който е оптимален за вас както по отношение на общия капацитет, така и балансиран по отношение на обема на камерата.

Какви са предимствата на хладилниците с много отделения?

Традиционно хладилниците се състоят от две отделения: хладилна и фризерна част. При болшинството малки хладилници с транспортни дефекти те са разположени зад една обща врата, докато при по-големите модели – всяко отделение е оборудвано със собствена херметично затваряща се врата.

Днес обаче, наред с изгодната гама мини хладилници с транспортни дефекти, все по-често можете да срещнете уреди с 3 или 4 отделни камери. Това решение позволява храната да бъде разделена на части и по-рядко изложена на вредното въздействие на топъл въздух при отваряне.

И по-важното е, че можете да зададете различен микроклимат за всяко отделено отделение. Един сегмент обикновено е зает от „отделението за свежест на хладилника“. Температурата тук е по-ниска, отколкото в основната хладилна зона, около 0 °, а при някои модели този параметър може да бъде променен. Камерата с нулева температура е най-подходяща за съхранение на билки, зеленчуци, плодове и десерти.

Тези модели са проектирани с помощта на японски тип оформление на охлаждащото отделение. По този начин пространството се използва най-рационално, а всеки от продуктите се съхранява на най-подходящото за него място. Ако си търсите класически мултифункционален хладилник с фризер с транспортни дефекти, то болшинството ни продукти ще грабнат вашето внимание.

Колко компресора трябва да има хладилникът и защо енергийната ефективност е важен показател?

Хладилникът и фризерът могат да се обслужват или от един общ компресор, или от два отделни. Основният плюс на втория вариант е автономната работа на двете отделения. Например, когато отивате на почивка, можете да почистите и изключите хладилното отделение и да оставите фризера да работи.

Удобно е, но има важен нюанс: компресорът е една от най-скъпите части, включително при нов хладилник с транспортен дефект, а наличието на втори компресор увеличава цената на оборудването с 20-30%. Дали това предимство си струва такава значителна разлика в цената - решавате вие.

При покупката на хладилник с транспортни дефекти от София или онлайн, е важно да обърнете внимание на енергийната ефективност на модела, чийто дизайн ви е харесал. Класовете на енергийна ефективност за домакинските уреди първоначално бяха обозначени с латински букви от A до G - от най-доброто до най-лошото енергийно ефикасно съотношение.

С развитието на технологиите хладилниците от класове E, F и G престават да се произвеждат, но се появяват нови, още по-икономични модели, на които са присвоени маркировки A +, A ++ и A +++. Такива ще откриете в продуктовата ни гама.