Микровълнови фурни и печки с транспортни дефекти

Филтрирай резултатите
Спести 301 лв.
Микровълнова фурна Electrolux EMS26004OW
Спести 700 лв.
Микровълнова фурна Electrolux EVK8E00X
Спести 900 лв.
Втора употреба
Фурна за вграждане AEG KME565000M

Богата гама микровълнови с транспортни дефекти ви очаква в нашия онлайн магазин. Този тип битова техника е верен помощник на домакините отдавна, затова смятаме, че асортиментът ни ще предизвика вашия интерес. Ниската цена на фурните е основателна причина да приемете без възражения малките козметични дефекти по техния корпус. Всички продукти са нови и в отлично техническо състояние.

Каква е ролята на микровълновата в домакинството?

Днес в почти всеки дом е интегрирана микровълновата технология. Фурните имат широк набор от функции, които ви позволяват да готвите много интересни и вкусни ястия и дори да размразявате храна. Много хора използват фурната единствено за притопляне на вече приготвена храна и вода, което е и най-важното свойство на уреда.

Нашата гама микровълнови фурни с транспортни дефекти може да бъде полезна не само в домашната, но и в професионална кухня. Заради уникалното свойство на този тип уреди да притоплят бързо храна, те присъстват в офиси и учреждения, позволявайки на служителите да приготвят буквално за минута донесения от вкъщи обяд.

Видове и принцип на работа

Микровълновата фурна се среща в няколко варианта, всеки от които е полезен с работния си принцип. Съвременните устройства могат да бъдат класифицирани като 3 различни типа: соло, с грил и с конвекция. Не много отдавна се появиха комбинирани модели с грил и с конвекция и дори с парогенератор.

Възможните комбинации са най-различни: само микро, само грил, грил + микровълни, конвекция или микро + конвекция. Най-простият тип е технологията, която работи само с микровълново излъчване. Такъв вид микровълнова фурна с транспортен дефект ще ви служи предимно за подгряване и размразяване, и по-рядко за готвене на храна.

От мощността на излъчването зависи скоростта на подгряване, размразяване и готвене на най-прости ястия. Ето защо е изключително важно да обърнете внимание преди всичко на този параметър, когато купувате уреда. Микровълновите с най-опростен принцип на работа се предлагат с различна мощност, а коя ще изберете, зависи от това колко често и интензивно смятате да използвате уреда.

Следващият възможен вариант е комбинацията от микровълни и грил. Този тип микровълнова с транспортен дефект ще има малко по-големи размери и по-различен дизайн на вътрешната част на камерата. В горната част/тавана на фурната ще има нагревателен елемент, а към някои модели е добавен и шиш, с което значително се увеличават възможностите за използване на уреда.

Грилът в някои случаи може да замени функцията на фурната, позволявайки ви да печете различни ястия чрез конвенционална топлина вместо с микровълни. Фурните с грил, наричани също „комбо” са идеални за хора, които обичат месо и пиле със златиста коричка. Микровълновата „комбо” може напълно да замени домашната фурна в домакинства от един или максимум двама човека.

Микро + грил – какво трябва да знаете за този тип печки?

Комбинираните фурни микро + грил се различават по наличието на нагревателен елемент, разположен винаги в горната част на камерата. Нагревателят може да бъде от различен вид при различните модели: спираловиден тръбен елемент или кварцов – изработен от кварцово стъкло.

Спираловидните нагреватели присъстват в някои от нашите микровълнови печки с транспортни дефекти. Те осигуряват равномерно нагряване на продуктите, но имат и някои недостатъци, например: бавно нагряване и значителна консумация на енергия.

Кварцовият грил, от друга страна, представлява тръба от кварцово стъкло, в която се съдържа тел, изработена от сплав от никел и хром. Нагревателят придава ефект на „открит огън”, придавайки на ястията специфичен пушен аромат. Предимство на модела е бързото нагряване при по-ниска консумация на електричество. Минус е по-високата цена на този тип фурни.

Можете също да изберете микровълнова печка с транспортен дефект от типа грил + конвекция. При този вариант, фурната има функция за обдухване на храната с горещ въздух, равномерно разпределен по цялата повърхност на продукта, създавайки ефект на готвене като във фурна. Благодарение на конвекцията продуктите са по-добре изпечени и изпържени. В такава микровълнова можете да печете пиле, да задушавате месо и дори да печете пайове.