Микровълнови фурни и печки с транспортни дефекти

Филтрирай резултатите
Спести 301 лв.
Микровълнова фурна Electrolux EMS26004OW
Спести 500 лв.
Микровълнова фурна Samsung NQ50A6539BK
Спести 550 лв.
Фурна за вграждане AEG KME565000M

Богата гама микровълнови с транспортни дефекти ви очаква в нашия онлайн магазин. Този тип битова техника е верен помощник на домакините отдавна, затова смятаме, че асортиментът ни ще предизвика вашия интерес. Ниската цена на фурните е основателна причина да приемете без възражения малките козметични дефекти по техния корпус. Всички продукти са нови и в отлично техническо състояние.

Каква е ролята на микровълновата в домакинството?

Днес в почти всеки дом е интегрирана микровълновата технология. Фурните имат широк набор от функции, които ви позволяват да готвите много интересни и вкусни ястия и дори да размразявате храна. Много хора използват фурната единствено за притопляне на вече приготвена храна и вода, което е и най-важното свойство на уреда.

Нашата гама микровълнови фурни с транспортни дефекти може да бъде полезна не само в домашната, но и в професионална кухня. Заради уникалното свойство на този тип уреди да притоплят бързо храна, те присъстват в офиси и учреждения, позволявайки на служителите да приготвят буквално за минута донесения от вкъщи обяд.

Видове и принцип на работа

Микровълновата фурна се среща в няколко варианта, всеки от които е полезен с работния си принцип. Съвременните устройства могат да бъдат класифицирани като 3 различни типа: соло, с грил и с конвекция. Не много отдавна се появиха комбинирани модели с грил и с конвекция и дори с парогенератор.

Възможните комбинации са най-различни: само микро, само грил, грил + микровълни, конвекция или микро + конвекция. Най-простият тип е технологията, която работи само с микровълново излъчване. Такъв вид микровълнова фурна с транспортен дефект ще ви служи предимно за подгряване и размразяване, и по-рядко за готвене на храна.

От мощността на излъчването зависи скоростта на подгряване, размразяване и готвене на най-прости ястия. Ето защо е изключително важно да обърнете внимание преди всичко на този параметър, когато купувате уреда. Микровълновите с най-опростен принцип на работа се предлагат с различна мощност, а коя ще изберете, зависи от това колко често и интензивно смятате да използвате уреда.

Следващият възможен вариант е комбинацията от микровълни и грил. Този тип микровълнова с транспортен дефект ще има малко по-големи размери и по-различен дизайн на вътрешната част на камерата. В горната част/тавана на фурната ще има нагревателен елемент, а към някои модели е добавен и шиш, с което значително се увеличават възможностите за използване на уреда.

Грилът в някои случаи може да замени функцията на фурната, позволявайки ви да печете различни ястия чрез конвенционална топлина вместо с микровълни. Фурните с грил, наричани също „комбо” са идеални за хора, които обичат месо и пиле със златиста коричка. Микровълновата „комбо” може напълно да замени домашната фурна в домакинства от един или максимум двама човека.

Микро + грил – какво трябва да знаете за този тип печки?

Комбинираните фурни микро + грил се различават по наличието на нагревателен елемент, разположен винаги в горната част на камерата. Нагревателят може да бъде от различен вид при различните модели: спираловиден тръбен елемент или кварцов – изработен от кварцово стъкло.

Спираловидните нагреватели присъстват в някои от нашите микровълнови печки с транспортни дефекти. Те осигуряват равномерно нагряване на продуктите, но имат и някои недостатъци, например: бавно нагряване и значителна консумация на енергия.

Кварцовият грил, от друга страна, представлява тръба от кварцово стъкло, в която се съдържа тел, изработена от сплав от никел и хром. Нагревателят придава ефект на „открит огън”, придавайки на ястията специфичен пушен аромат. Предимство на модела е бързото нагряване при по-ниска консумация на електричество. Минус е по-високата цена на този тип фурни.

Можете също да изберете микровълнова печка с транспортен дефект от типа грил + конвекция. При този вариант, фурната има функция за обдухване на храната с горещ въздух, равномерно разпределен по цялата повърхност на продукта, създавайки ефект на готвене като във фурна. Благодарение на конвекцията продуктите са по-добре изпечени и изпържени. В такава микровълнова можете да печете пиле, да задушавате месо и дори да печете пайове.