Микровълнова фурна Electrolux EMS26203ox

  • Марка: Electrolux
  • Модел: EMS26203ox
  • Наличност: Неналичен
Енергиен клас: A
Цена: 769лв. Нова цена: 499лв.

Описание:

Микровълнова фурна за вграждане Electrolux EMS 26203 ox , 26 л, 900 W , Grill

Микровълнова фурна за вграждане Electrolux EMS26203ox е изработена от неръждаема стомана с покритие против пръстови отпечатъци, което я прави лесна за почистване. От дясната страна на корпуса има бутони и въртящ се ключ, както и цифров LCD дисплей, който показва текущото и оставащото време за работа. В края на готвенето се чува традиционен сигнал.

Ще получите уреда в напълно работещо състояние. Малките дефекти, възникнали при транспортиране, засягат единствено корпуса на фурната, но не е и функционалните ѝ части. Всеки уред, предлаган в нашия онлайн магазин, преминава тестове за изправност, преди да бъде пуснат в продажба. Това ни позволява да предоставим напълно валидна 2-годишна гаранция.

Особености на микровълновите Electrolux

Предназначената за вграждане микровълнова Електролукс е с голям обем на камерата (26л) и висока мощност – 900W. Мощността се регулира на пет степени, благодарение на което всяко ястие може да бъде както напълно сготвено, така и само затоплено. Вътрешната камера е изработена от неръждаема стомана, така че повърхността не е податлива на корозия. За да създадете класически скандинавски интериор, устройството може да бъде монтирано в модулна система.

Микровълновите "соло" са базови устройства, които не предвиждат изпълнение на допълнителни задачи. Тяхната мощност варира от 500 до 1500 вата. Мистериозната дума "соло" означава, че устройството използва само микровълново лъчние за загряване на храна. Тези микровълнови фурни са първото поколение на този тип технология и, парадоксално, остават търсени и до днес.

Много купувачи изобщо не се нуждаят от технически сложна микровълнова фурна, така че „соло“ фурна се закупува само за лесно и бързо размразяване на полуготови продукти или затопляне на готови ястия. Конкретният модел микровълнова Electrolux е комбиниран модел с функция грил.

Процесът на нагряване при соло устройствата е изключително прост. „Сърцето“ на микровълновата фурна, магнетронът, преобразува електрическата енергия във високочестотно вълново излъчване. Тези микровълни, навлизайки в плътността на продукта, поляризират водните молекули.

Под въздействието на радиацията неговите микрочастици се подреждат по силовите линии на електромагнитното поле. Посоченото движение на молекулите предизвиква тяхното триене и съответно нагряване на храната отвън. Топлината от външния „слой“ на продукта постепенно прониква вътре поради топлопроводимостта - по този начин целият обем се нагрява.

Програми на микровълновите фурни за вграждане Електролукс

Съвременната микровълнова фурна Електролукс има не само функцията за микровълново загряване, но и впечатляващ набор от допълнителни функции. Тяхното присъствие ви позволява да загрявате и размразявате ястия, както и да печете, да пържите месо, да задушавате зеленчуци и дори да готвите гарнитури.

В зависимост от модела микровълнова печка Електролукс, тези фурни могат да бъдат оборудвани  с три вида нагревателни елементи – най-често се използват кварцови или керамични. Грилът, захранван от нагревателен елемент, е най-често срещаният в микровълновите фурни на тази марка. Той представлява зигзагообразна метална спирала, разположена в горната част на устройството.

Някои устройства предполагат възможност за преместване на нагревателния елемент, като по този начин се осигурява по-равномерно готвене. Кварцовият грил е икономичен и компактен несваляем механизъм, вграден в корпуса. Въпреки факта, че няма да работи ако го измиете, не трябва да се притеснявате - всички замърсявания изгарят с течение на времето.

Микровълновите фурни с керамичен грил консумират много електроенергия и са много по-големи от моделите с кварцов нагревател, но те гарантират запазване на сочността на ястията. Комбинираната с грил микровълнова Електролукс е с достъпна цена и нисък разход на енергия.

Трябва да се има предвид, че използването на някои режими значително увеличава консумацията на енергия: например, при използване на грил или конвекционно загряване, мощността се увеличава до 2000 W, а консумацията на енергия се удвоява!


Характеристики:
Дисплей Да
Мощност (W) 900 W
Мощност на грила (W) 1000 W
Общ обем в литри 26
Размери на уреда (В/Ш/Д) в см 38.8 / 59.4 / 41.7
Гаранция 2 години гаранция