Фурни за вграждане и готварски печки с транспортни дефекти

Филтрирай резултатите
Спести 600 лв.
Готварска печка Bosch HLR390020
Спести 2500 лв.
Втора употреба
Кафемашина за вграждане AEG KKE884500B
Спести 301 лв.
Микровълнова фурна Electrolux EMS26004OW
Спести 500 лв.
Микровълнова фурна Samsung NQ50A6539BK
Спести 1150 лв.
Парна фурна Bauknecht ECSK7 CT845 PT
Спести 2500 лв.
Парна фурна Miele DG 7140
Спести 550 лв.
Фурна за вграждане AEG KME565000M
Спести 130 лв.
Фурна за вграждане Bauknecht BAR2 KH8V2 IN
Спести 181 лв.
Фурна за вграждане Bauknecht BAR2 KP8V2 IN
Спести 200 лв.
Фурна за вграждане Bauknecht BIR4 DP8FS2 ES
Спести 180 лв.
Фурна за вграждане Gorenje BOS6737E09BGOT
Спести 170 лв.
Фурна за вграждане Gorenje BOSB737OTX
Спести 250 лв.
Фурна за вграждане Gorenje BPSA6747A08BGWI
Спести 150 лв.
Фурна за вграждане Grundig BSK792320M
Спести 420 лв.
Фурна за вграждане Whirlpool W9IOM24S1H

Голяма част от българските домакинства търсят фурни за вграждане с транспортни дефекти. Те ще открият богат избор от премиум клас уреди на утвърдени производители в този раздел. В настоящата категорията на електронния ни магазин са представени също комплекти за вграждане с плот, както и готварски печки, микровълнови и парни фурни. Всички уреди са чисто нови и с много по-ниска цена, заради леките козметични несъвършенства по корпуса им.

Кои критерии при избора на готварския уред са важни?

Уредът, на който ще се приготвя храната в едно домакинство има голямо значение както за комфорта на готвача, така и за реализирането на всевъзможни рецепти. Не можете да опечете кекс на електрическия котлон, нито пък да сварите супа във фурната. И двата уреда за готвене са от първа необходимост в кухнята, така че при оскъдно пространство, винаги можете да изберете някоя от чудесните ни мини готварски печки с транспортни дефекти.

Кухненските котлони обикновено се свързват фурна, освен ако потребителят не е взел радикално решение да изостави фурната напълно. Има няколко основни причини, поради които някой може да предпочете отделна фурна пред комбинирано решение (свободно стояща печка), например:

  • Възможност за интегриране на фурната в кухненския мебелен модул;
  • Възможност за избор на най-подходящата двойка плот / фурна, която най-добре отговаря на нуждите на готвача;
  • Възможност за избор на подходящ дизайн.

Как да изберете между готварските печки с транспортни дефекти, налични в базата ни в София и на кои характеристики на този домакински уред трябва да обърнете внимание преди всичко? Нека разберем.

Газ, електричество или комбиниран модел?

Голяма част от нашите готварски печки с транспортни дефекти са комбиниран модел, например газови котлони + електрическа фурна. Сложността на избора идва по отношение на захранването на фурната. Изборът в този случай не е толкова очевиден, както в случая с котлоните.

Газовата фурна вероятно ще бъде по-евтина при закупуване и почти сигурно по време на работа, но много хора предпочитат да изберат електрически модел, дори ако жилището им е свързано към газопровод. Факт е, че електрическите фурни имат разширена функционалност в сравнение с газовите. Затова много от нашите готварски печки с транспортни дефекти в София са с електрически фурни.

Например, електрическото нагряване ви позволява да контролирате по-точно температурата на готвене (газовата фурна например няма да ви позволи да поддържате ниска температура за дълго време). Също така някои хора смятат, че готвенето без използване на открит пламък ще бъде по-безопасно по отношение на пожарната безопасност.

Не на последно място, фурните на ток имат репутация на по-предвидими и лесни за начинаещи. Грубо казано, ако планирате да се научите да готвите във фурната, тогава електрическата ще позволи всички усилия да се съсредоточат върху резултата, вместо върху управлението на уреда. Газовите пещи са предимно професионални модели.

Впрочем, дори ако изберете газова фурна с транспортен дефект, това не означава, че няма да се налага да я включвате в електрическата мрежа: Днес фурната на газ често има вградено осветление, електрически грил или конвекционен вентилатор. Всичко това ще изисква определено количество електроенергия.

Заедно или отделно от котлона: кое е за предпочитане?

Стандартният панел за готвене е приемлив като самостоятелен продукт. Плотът с керамични котлони без свързване към фурната е изненадващо компактен. Той може да бъде инсталиран на всяко удобно място в кухнята, независимо от малките ѝ размери. Можете да изберете различен брой зони за готвене. Комбинираната готварска печка с транспортни дефекти рядко има разнообразни параметри.

Някои фурни за вграждане с транспортни дефекти, предлагани във Варна имат удобно предимство: модулът, в който са вградени може да бъде поставен на нивото на очите. Тази подредба ще осигури удобен контрол върху случващото се вътре в зоната за печене. Кухнята с комбинирани уреди за готвене изглежда по-позната на родния купувач. Най-малкото не всеки има достатъчно пространство за поединичното им разположение.

Оценка на размера

Формата на стандартните фурни с транспортни дефекти е близка до квадрат. Дължината на двете страни на куба е приблизително 60 см. Не е нужно да обмисляте дълго кой обем на фурната е по-добър. Пример за средностатистическо семейство: Ако има достатъчно място в кухнята и не трябва да се готвят „шедьоври“, тогава опцията е удачна.

За малка кухня, като в гарсониера или студио, е по-добре да се избере компактен модел – мини комбиниран уред. В продажба имаме тесни печки с транспортни дефекти с ширина не повече от 45 см. На пазара се намират дори модели с малка височина. Ниските печки (до 55 см) обикновено са снабдени с микровълнова функция. Малките помощници са идеални за тесни пространства и малки семейства.

Високите фурни с транспортни дефекти, пристигащи от Варна (до 90 см) са добри за любителите на кулинарията. Те обикновено имат паро камера, позволяват ви да експериментирате и да готвите в големи обеми. Тази опция ще бъде оценена от големи семейства и гостоприемни домакини. Не забравяйте, че за огромния уред ще трябва да намерите място. Това е трудно да се направи в малък апартамент.

Съвет: Разумен избор на размера на фурната ще ви помогне да направите добрата стара ролетка. Препоръчително е предварително да се измери пространството на предполагаемото местоположение на печката. Няма да е излишно да се вземат под внимание и размерите на наличните съдове за печене – тави, глинени съдове и т.н.

Допълнителни функции

Много хора не знаят как да изберат правилно електрическата фурна за вграждане с транспортни дефекти. На първо място трябва да помислите за необходимостта от допълнителни функции. Съвременните уреди включват не само решетка и тави за печене в комплекта. Други полезни допълнения също улесняват готвенето.

Модерните уреди, включително мини фурни с транспортни дефекти имат следните конструктивни допълнения:

Функция конвекция: Същността на благоприятния ефект от нея е постоянното движение на въздуха от вентилатора. Процесът спомага за равномерното разпределение на топлината. Редовната циркулация на въздуха ще улесни получаването на еднакъв резултат. С конвекцията е лесно да се размразява храна, да се пече на грил, да се пече тлъсто месо, тестени изделия. Недостатък може да бъде повишената сухота на ястията.

Възможност за самопочистване: Когато почиствате фурната, не е нужно да полагате особени усилия. Фурните при новите уреди се самопочистват по време на употреба или при специален режим. Трябва единствено ръчно да избършете повърхността с влажна кърпа и да измиете съдържанието (решетки, тави за печене) според стандартния принцип.

Безопасна врата:  Същността на функцията не се състои само в инсталирането на детайл от устойчив на нагряване закален материал. Допълнителната обработка на елемента позволява да се задържи топлината в стените на фурната. Външната структура на стъклото просто не се нагрява. Ако имате палави малки деца, веднага става ясно какъв уред е по-добре да купите.

Не всички готварски печки транспортни дефекти имат допълнителни функции. Когато избирате уреда, трябва да се съсредоточите върху собствените си нужди. Всяка допълнителна функция води до повишаване на цената. А всъщност много от невероятните работни режими рискуват да останат неизползвани.

Съвет! Важно е при избора да се ръководите от индивидуалните характеристики на кухнята, числеността на семейството и кулинарното си поведение. Допълнителната функционалност на фурната рискува да бъде безполезна и дори опасна. Наличието на всяка допълнителна опция трябва внимателно да се прецени.

Полезни приспособления

Много хора не знаят по какво се различават премиум фурните. Тайната не е само в автоматична функционалност. В една маркова фурна за вграждане с транспортен дефект може да са налични редица аксесоари, които да облекчат кулинарните ви подвизи. Например сондата за измерване температурата в сърцевината на меса и печива ще ви помогне да контролирате готовността на голямо ястие. Устройството е удобно при работа с цели парчета месо.

Наличието на шиш също ще бъде полезно за любителите на мащабните кулинарни творби. Шишът ще улесни изпичането на големи парчета месо и дори цели животни. Той може лесно да бъде заменен с функция грил. Любителите на печено месо се съветват да помислят внимателно за присъствието на тези полезни детайли.